Datering
Maker Nanne Ottema

Nanne Ottema - Tekening van een munt met afbeelding van een Middeleeuws schip.

Potloodtekening van een gouden nobel uit 1342, een Engelse munt met een voorstelling van een Middeleeuws schip. Het schip heeft voor en achter twee kastelen. Voor de mast staat een vorst met zwaard en schild. Het schip is tevens een heraldisch wapen (linksboven en rechtsonder een veld met drie lelies en rechtsboven en linksonder een veld met leeuwen).

Identificatie
Titel
Nanne Ottema - Tekening van een munt met afbeelding van een Middeleeuws schip.
Objectnummer
FSM-G-466
Objecttype
 • Potloodtekeningen
  Tekeningen gemaakt met potloden: staafjes die lood, grafiet of een ander materiaal bevatten. (AAT)
 • Tekeningen
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
 • Scheepsafbeeldingen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000010542
Over
Onderwerpen
 • Middeleeuwen
  De middeleeuwen (ca. 500 tot ca. 1500) vormen in de geschiedenis van Europa de periode tussen de oudheid en de vroegmoderne tijd. Traditioneel situeert men dit door Italiaanse humanisten geïntroduceerde tijdvak tussen de val van het West-Romeinse Rijk in de 5e eeuw en de renaissance die in de 14e eeuw in Italië begon. Afhankelijk van de focus die historici hanteren bestaat er echter nogal wat variatie in de afbakening van deze periode.
 • Heraldiek
  Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
 • Munten
  Geldstuk. Stuk metaal, veelal rond, voorzien van een stempel aan weerszijden, dat dient als ruilmiddel. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Werk
Breedte
cm
Hoogte
20.0 cm
Lengte
23.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Nanne Ottema
Datering
Materiaal
 • Papier
  Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden