Datering
Maker Onbekend

Penning. Prijs, uitgereikt bij een landbouwtentoonstelling te Sneek in 1896.

Penning. VZ: lauwertak, wapen van Friesland, omschrift 'Friesche Maatschappij van Landbouw'. KZ: '49ste Ned. Landh. Congres / te Sneek / 2 juni 1896 / 2e prijs / swart bonte enterstier DIRK F.R. / van W. Wiersma te Britswerd'.

Identificatie
Titel
Penning. Prijs, uitgereikt bij een landbouwtentoonstelling te Sneek in 1896.
Objectnummer
FSM-1983-248
Objecttype
 • Penningen
  Oude term voor muntstuk. Tegenwoordig de algemene benaming voor een op een muntstuk gelijkend voorwerp dat in woord en beeld herinnert aan bijvoorbeeld een bepaalde gebeurtenis (gedenkpenning), aan een speciale devotie (devotiepenning) of dient als teken van lidmaatschap (verenigingspenning).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000003394
Over
Onderwerpen
 • Heraldiek
  Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
 • Landbouw
  De wetenschap of kunst van het bewerken van de grond, het oogsten van gewassen en het fokken van vee. (Van Dale)
 • Britswert
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Brons
  Een reeks bruinachtige kleuren die lijken op de kleur van het metaal brons, een legering van koper en tin. (Archeological Base Register)
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden