Datering
Maker Guus Hellegers

Penning, uitgegeven bij het 400-jarig bestaan van het Old Burger Weeshuis.

Penning. Gegoten en gepatineerd brons. VZ: afbeelding van het administratiegebouw van het Old Burger Weeshuis te Sneek en een kloek met kuikens. Tekst: 'Old Burger Weeshuis Sneek 1581-1981'. KZ: stadsmuren van Sneek op een bol oppervlak met buiten de wallen kippesporen en eieren.
De penning werd uitgegeven bij het 400-jarig bestaan van het Old Burger Weeshuis in 1981. Het beeldmerk van het O.B.W. is dat van een kloek met kuikens. De kippesporen en eieren in en buiten de stad symboliseren het vruchtbare werk van het O.B.W. in Sneek en omgeving op sociaal en cultureel gebied. Ontwerper: Guus Hellegers. Gegoten bij Argentor te Haarlem.
literatuur: - G. Bakker (e.a.) Van Wezenzorg naar stadsbelang (Bolsward, 1981)

Identificatie
Titel
Penning, uitgegeven bij het 400-jarig bestaan van het Old Burger Weeshuis.
Objectnummer
FSM-1981-060
Objecttype
 • Gedenkpenningen
  Algemene benaming voor een penning, geslagen ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis (AAT-Ned)
 • Penningen
  Oude term voor muntstuk. Tegenwoordig de algemene benaming voor een op een muntstuk gelijkend voorwerp dat in woord en beeld herinnert aan bijvoorbeeld een bepaalde gebeurtenis (gedenkpenning), aan een speciale devotie (devotiepenning) of dient als teken van lidmaatschap (verenigingspenning).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000002030
Over
Onderwerpen
 • Pluimvee
 • Huisdieren
 • OBW
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Guus Hellegers
Datering
Materiaal
 • Brons
  Een reeks bruinachtige kleuren die lijken op de kleur van het metaal brons, een legering van koper en tin. (Archeological Base Register)
 • Metaal
  Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden