Vorige Leer van Vis 6 / 10 Volgende
Datering
Maker Jh Markham

Gouden horloge met twee losse kasten, de buitenste van haaienvel

Identificatie
Titel
Gouden horloge met twee losse kasten, de buitenste van haaienvel
Objectnummer
U1957-894-nzzc
Objectcategorie
Instrumenten
Objecttype
 • horloge
  Uurwerken die klein en handig genoeg zijn om op het lichaam te worden gedragen. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-netwzzc-20000128
Werk
Museum
Fries Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Jh Markham (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • haaienleer
  Duurzaam leer dat niet slijt en bedekt is met zeer kleine schubben met korte stekeltjes. Het werd vaak als schuurmateriaal gebruikt. (Zuiderzeemuseum)
 • glas (materiaal)
  Glas is de verzamelnaam voor hard, doorzichtig, niet kristallijn materiaal, bereid uit gesmolten zand, kalk en soda (natriumcarbonaat) of potas (kaliumcarbonaat). Met 'niet kristallijn' wordt bedoeld dat glas een gestolde vloeistof is.
 • goud
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Au en het atoomnummer 79. Het is een zacht, zwaar, chemisch inactief en geel metaal en wordt al sinds de oudheid als edel beschouwd. Het dient in vele culturen als de basis voor materiële handelswaarden. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het wordt bewerkt en vervormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register)
 • messing
  Legering van koper en zink, z.g. geelkoper. Hiervan werden talloze voorwerpen gegoten, zoals kronen, lezenaars, koorhekken of onderdelen daarvan. Men noemde dit geelgieterswerk. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Licentie
Alle rechten voorbehouden

Trefwoorden