Vorige Marker Rondbouw 12 / 34 Volgende
Datering
Vervaardiger van (Monnickendam) Goor

BU32

WON3. Gebouwd voor Jochem Hopman in Bunschoten. De vorige BU32 was een botter, deze kreeg brand aan boord en van de opbrengst van de verzekeringsmaatschappij kon Jochem Hopman, indien hij kredit via de Zuiderzeesteunwet aanvroeg, een nieuw schip laten bouwen. Echter, het moest dan wel een Marker rondbouw worden.

Identificatie
Titel
BU32
Objectnummer
BU32
Objectcategorie
Archieven
Objecttype
 • document
  Producten van de methodische verzameling of de verwerking van documenten en gegevens die worden gebruikt om het publiek te informeren (professionals of het grote publiek).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-netwzzc-20000049
Over
Trefwoorden
 • Marker rondbouw
 • zeilkajuitjacht
Werk
Breedte
3.5 m
Diepte
0.8 m
Museum
Centraal Visserijregister
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. van (Monnickendam) Goor (scheepswerf)
Datering
Materiaal
 • staal
Techniek
 • lassen
  Wordt gebruikt voor het procédé waarbij twee stukken metaal aan elkaar worden bevestigd door de te verbinden oppervlakken te ontharden en te smelten door middel van warmte, met of zonder toegevoegd lasmetaal en met of zonder gebruik van druk. Er zijn in de loop van de tijd veel verschillende lasprocessen ontwikkeld, allen met specifieke kenmerken en toepassingsgebied. Ze kunnen ingedeeld worden in de volgende hoofdgroepe:booglassen; elektrisch weerstandlassen; autogeen lassen; Druklassen; bundellassen; andere lasprocessen. De laatste groep is een 'verzamelgroep'.Als bij het verbinden van metaal soldeer moet worden toegevoegd, maar de te verbinden oppervlakken niet noodzakelijkerwijs week hoeven te worden gemaakt of gesmolten hoeven te worden, dan kan men de term 'solderen' gebruiken wanneer de verhittingstemperatuur onder de 750 graden Celsius ligt.
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 2018
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Spakenburg