Vorige Marker Rondbouw 6 / 34 Volgende
Datering
Vervaardiger van (Monnickendam) Goor

AK2

Annie. EH11, DV1. Gebouwd in 1947 voor de broers Klaas en Jildert de Bruin (bijnaam; De Boertjes) in Andijk. Een van de laatst gebouwde Marker rondbouw. Het schip is iets kleiner dan de gangbare Marker rondbouw en heeft een gelaste romp.

Meer informatie: http://home.kpn.nl/viss1564/eh11.htm

Identificatie
Titel
AK2
Objectnummer
AK2
Objectcategorie
Archieven
Objecttype
 • document
  Producten van de methodische verzameling of de verwerking van documenten en gegevens die worden gebruikt om het publiek te informeren (professionals of het grote publiek).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-netwzzc-20000048
Over
Trefwoorden
 • Marker rondbouw
 • zeilkajuitjacht
Werk
Breedte
3.2 m
Hoogte
2.4 m
Diepte
0.9 m
Museum
Centraal Visserijregister
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. van (Monnickendam) Goor (scheepswerf)
Datering
Materiaal
 • staal
Techniek
 • lassen
  Wordt gebruikt voor het procédé waarbij twee stukken metaal aan elkaar worden bevestigd door de te verbinden oppervlakken te ontharden en te smelten door middel van warmte, met of zonder toegevoegd lasmetaal en met of zonder gebruik van druk. Er zijn in de loop van de tijd veel verschillende lasprocessen ontwikkeld, allen met specifieke kenmerken en toepassingsgebied. Ze kunnen ingedeeld worden in de volgende hoofdgroepe:booglassen; elektrisch weerstandlassen; autogeen lassen; Druklassen; bundellassen; andere lasprocessen. De laatste groep is een 'verzamelgroep'.Als bij het verbinden van metaal soldeer moet worden toegevoegd, maar de te verbinden oppervlakken niet noodzakelijkerwijs week hoeven te worden gemaakt of gesmolten hoeven te worden, dan kan men de term 'solderen' gebruiken wanneer de verhittingstemperatuur onder de 750 graden Celsius ligt.
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 2018
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Monnickendam
 • Den Helder