Datering
Maker

Twee kinderen in Huizer dracht

Twee kinderen in Huizer dracht; meisje in bruin jurkje van wollen tibee en het jongetje (zittend) in blauw katoenen jurkje met wit gewerkt schortje. Na 1930 verdween de kinderdracht.

Identificatie
Titel
Twee kinderen in Huizer dracht
Objectnummer
f00027
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/hm-digitale_collectie-f00027
Over
Onderwerpen
  • klederdracht
  • carte-de-visite
    Het 'carte de visite' fotoformaat (± 5,5 x 8,5 cm.) werd geïntroduceerd door Eugène Disdéri in 1854. Het was erg populair voor het maken van commerciële portretten en te verzamelen series plaatjes. (Conservation Dictionary)Verwijst naar kleine foto's, bevestigd op een kartonnen ondergrond, in het bijzonder de fotografische kaarten die de Parijse fotograaf André-Adolphe-Eugène Disdéri in 1854 patenteerde en soortgelijke kaarten gemaakt door Mathew B. Brady en andere fotografen. De afbeelding was standaard 8,2 bij 5,7 cm. Vaak werd een camera met meerdere lenzen gebruikt om de foto's te maken, zodat op één negatiefplaat van noRMle grootte meerdere beelden werden vastgelegd. Door de volledige afdruk van de plaat vervolgens in stukken te snijden en op opzetkarton te bevestigen, ontstonden de kaarten die aanvankelijk als visitekaartjes dienstdeden. Later werd het gebruikelijk de foto's uit te wisselen op verjaardagen en tijdens vakanties, en deze visitekaartjes van vrienden, familieleden en beroemdheden te verzamelen in albums. (Project Fotografie)
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Werk
Museum
Huizer Museum
Vervaardiging
Maker
  1. C. Verschuur
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
http://www.europeana.eu/rights/rr-f/