Bouwjaar

TM 54

Annotatie op kaart: [eigenaar geb.:] 10-8-1903; 6-4-43 nieuw ingeschreven, tev. niet voor de visscherij gebezigd; 26-1-48 doorgehaald, vervallen; gebouwd in 1940

Identificatie
Type
Scheepsregistratie
Visserijnummer
TM 54
Gemeente
Termunten
Titel
TM 54
Datum inschrijving
1943-04-05
Objectnummer
CVR020762
Museum
Centraal Visserijregister
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/cvr-cvr-40020762
Schip
Scheepstype
  • roeiboot
    Kleine boot voor het vervoer van personen, waarmee werd geroeid; in deze studie worden de kleine vaartuigen in Friesland er ook bijgerekend ook al werden die gezeild; het betreft hier een indeling op functie, namelijk het vervoer van enkele personen.
Materiaal
  • hout
    Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Type visserij
Met netten op bot en schol in Eems en Dollard
Volume
3 m3
Werf & Eigenaar
Eigenaren
Kerbof, Eppe
Termunten Dollarddijk A. 159
Aankoop & Licentie
Verworven
kopie 1 januari 2018
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Termunten

Trefwoorden