Bouwjaar

KW 125 Petronella

certificaat K.T. 21.6.41. nieuw ingeschreven, tevoren R.D. 21. tev. niet v/d v. geb. gebouwd ± 1933. 1943 doorgehaald, verkocht aan L.J.W. Landa te Bergen op Zoom. 7.6.47. doorgehaald, verk. aan H. Mondria te Blokzijl. (dit was een niet ingeschreven motorkotter).

Identificatie
Type
Scheepsregistratie
Visserijnummer
KW 125
Gemeente
Katwijk
Titel
KW 125 Petronella
Oud nummer
Datum inschrijving
1941-06-20
Objectnummer
CVR012433
Museum
Centraal Visserijregister
Schip
Scheepstype
  • sloep
    Te gebruiken voor zeilschepen met gaffeltuig, met één mast en één of twee grootzeilen. (AAT)Een sloep is in bepaalde gevallen een klein scheepstype dat op het dek van een groter schip werd meegevoerd. Daarnaast is ze, zie onder bij vissloep, echter ook vele jaren als onafhankelijk zeevaartuig in gebruik geweest. (Wikipedia)A decked sailing vessel, having fore-and-aft sails (including a single headsail and often a gaff main) on a single mast. Several variants have been recognised within this generalised type of vessel, which was used for a variety of purposes.
Materiaal
  • hout
    Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Type visserij
Kleine trawl-en garnalenvisscherij in de Noordzee.
Werf & Eigenaar
Eigenaren
1896  Kuijt, Maarten (1896-10-21)
Katwijk aan Zee
Aankoop & Licentie
Verworven
kopie 1 januari 2018
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Katwijk

Trefwoorden