Bouwjaar

HZ 96

Nieuw/oud nummer datum: 02-01-1922, Nieuw/oud nummer: HK 110, Annotatie op kaart: schipper J.Vos. KLz. De visscherij wordt uitgeoefend met drijvend want Zuiderzee, vanaf de Gooische tot de Friesche kust, met inbegrip der Noord-Hollandsche doorgehaald naar Harderwijk.

Identificatie
Type
Scheepsregistratie
Visserijnummer
HZ 96
Gemeente
Huizen
Titel
HZ 96
Datum inschrijving
1911-07-01
Objectnummer
CVR011187
Museum
Centraal Visserijregister
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/cvr-cvr-40011187
Schip
Scheepstype
  • botter
    Een middelgroot vissersschip met een relatief hoge voorsteven en een laag open achterschip. (Licht aan boord (2010))Vissersvaartuig van vooral het zuidelijke deel van de Zuiderzee. Viste in het bijzonder met sleepnetten en met kuilnetten. De botter had een licht V-vormig vlak met een even uitspringende kiel, hoekige kimmen en een bol openvallend, gladboordig beplankt boord. De lichtgebogen voorsteven viel vrij sterk naar voren, de rechte achtersteven had een nogal sterke valling. Het voorschip was bol, maar niet vol gebouwd en sterk geveegd, evenals het slank gebouwde achterschip. De botter had een hoge kop. Het voorschip was gedekt tot aan de mast. Daarachter bevindt zich het ruim waarin bij visbotters een grote bun stond. Botters hadden verschillende kenmerken naargelang hun herkomst. (MARDOC)
Type visserij
kustvisscherij, de visscherij wordt uitgeoefend met drijvend want, Zuiderzee, van af de Gooische tot de Friesche kust met inbegrip der Noord-Hollandsche.
Volume
29 m3
Werf & Eigenaar
Eigenaren
Firma Gebr. Schaap
Huizen.
Aankoop & Licentie
Verworven
kopie 1 januari 2018
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Huizen

Trefwoorden