Datering
Vervaardiger Adrianus Eversen

Buurtje te Hoorn

Doorkijk door een straat in een buurt in Hoorn.

Doorkijk door een straat in een buurt in Hoorn. Rechts voor een openstaande deur een kar voor een baal stro/takken. Op straat figuren, op de voorgrond links loopt een man. Opschriften/merken: l.o. in waterverf: AE / Hoorn

Identificatie
Titel
Buurtje te Hoorn
Objectnummer
007429
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-9646
Over
Trefwoorden
 • stads- en dorpsgezicht
  In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.
Werk
Breedte
25.0 cm
Hoogte
24.1 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Adrianus Eversen
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • grafiet
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 15 januari 1963
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Hoorn NH
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae
aquarellist, tekenaar, schilder

Adrianus Eversen

Amsterdam, 13 januari 1818 – Delft, 1 december 1897
Lees meer
RKD

Trefwoorden