Datering

Affiche van IJstentoonstelling 1905

Affiche van ENKHUIZEN 20-27 December 1905. TENTOONSTELLING van IJS- en WINTERSPORT in "DE DOELE".

Affiche van ENKHUIZEN 20-27 December 1905. TENTOONSTELLING van IJS- en WINTERSPORT in "DE DOELE" in rode letters. Bovenstuk in kleur met een besneeuwd stukje Enkhuizen en een vrouwelijk figuur met het wapen van Enkhuizen in haar handen. Daaronder in zwart wit tekst.

Identificatie
Titel
Affiche van IJstentoonstelling 1905
Objectnummer
024886
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • affiche
  Aankondigingen die zijn bedoeld om te worden opgeplakt als advertentie, reclame of als kennisgeving van een activiteit, doeleinde, product of dienst. Wordt ook gebruikt voor in grote hoeveelheden geproduceerde decoratieve afdrukken die zijn bedoeld om te worden opgehangen. Voor kleine gedrukte aankondigingen die zijn bedoeld om handmatig te worden uitgedeeld wordt 'strooibiljetten' gebruikt. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-93789
Werk
Breedte
58.5 cm
Hoogte
207.0 cm
Diepte
2.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • hout
  Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Techniek
 • drukvorm
  Platte stukken metaal waarvan afbeeldingen, hetzij van tekst, hetzij van plaatjes, worden gedrukt. Gebruik 'cliché's' of een specifiekere term voor blokken van ander materiaal, meestal hout, die worden bewerkt om een afbeelding te drukken of worden gebruikt om andere materialen die het drukvlak vormen te ondersteunen (AAT-Ned)
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 23 oktober 2014
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Blaricum
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden