Datering

Theezeef op lekbakje

Theezeefje op aardewerk lekbakje. Het lekbakje heeft blauwe bloemmotiefjes. Een zeefje om losse theeblaadjes op te vangen die uit de theepot in een theekop zouden kunnen komen.

Theezeefje op aardewerk lekbakje. Het lekbakje heeft blauwe bloemmotiefjes.

Identificatie
Titel
Theezeef op lekbakje
Objectnummer
R007244
Objectcategorie
Huisraad
Objecttype
  • zeef
    Een zeef of zift is een instrument dat gebruikt wordt om mengsels te scheiden op basis van korrelgrootte, of vast van vloeibaar. Wat wel of niet door de zeef valt, wordt dus gesorteerd in groter of kleiner dan de openingen in de zeef.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-92208
Werk
Hoogte
4.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
  • keramisch product
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 24 juni 2014
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Spakenburg
  • Oosthuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Medewerker ZZM

Trefwoorden