Vorige Hand van de maakster 7 / 154 Volgende
Datering
Vervaardiger onbekend

Haaknaaldhouder voor een tamboereernaald

Haaknaaldhouder voor een tamboereernaald.

Uitgebreide beschrijving

Tamboereer-haaknaald bestaand uit drie delen, het eerste deel heeft naar twee zijden schroefdraad, een vleugelmoer en loopt breed uit, het tweede deel heeft ook schroefdraad aan beide zijden en loopt bol in het midden met aan weerszijden een geprofileerde rand, het derde deelloopt in een punt en heeft slechts aan een zijde schroefdraad. De drie delen zijn in elkaar te schroeven en zijn voorzien van gegraveerde decoratie. Op een van de schroefdraden is een zwaardje ingeslagen. Het sluitende deel met slechts aan een zijde schroefdraad is zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde te schroeven.VVZ 169, Tamboereernaald of haaknaaldhouder, d.m.v. vleugelmoer kan er een naald aan gezet worden.

Identificatie
Titel
Haaknaaldhouder voor een tamboereernaald
Objectnummer
B000355
Objectcategorie
Edele metalen
Objecttype
  • naaldenkoker
    Langwerpige koker of bus om naalden in te bewaren. (ABR)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-9128
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. onbekend
Datering
Materiaal
  • zilver
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Techniek
  • gegraveerd (inkerven)
    Het maken van een inkassing. (Haslinghuis)In een ingekrast oppervlak van een voorwerp zijn lijnen ingekrast of gekerfd. (Conservation Dictionary)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen 1 januari 1950
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen