Datering
Vervaardiger Leendert van Natrus

Groot volkomen moolenboek

Uitgebreide beschrijving

Groot volkomen moolenboek, of Naauwkeurig ontwerp van allerhande tot nog toe bekende soorten van moolens, met haare gronden en opstallen, en al het geeneverder daar toe behoort, : ten dienste der oeffenaaren van deze kunst en van alle liefhebbers der bouw- en tekenkunst, / geteekent door Leendert van Natrus, ... Jacob Polly, ... en Cornelis van Vuuren ; en zeer naauwkeurig in het kooper gebragt door Jan Punt. - Te Amsterdam, : by Johannes Cóvens en Cornelis Mortier, 1734-1736. - 9 p. : ill. ; in-2 Bevat "als meede de sluys op halfwegen Haarlem en Amsterdam met haar gronden en opstallen".Tekstgedeelte. Hoort bij 20 losse afb. (11422/01 t/m 11422/20). Niet ingebonden exemplaar, niet compleet bestaande uit 20 delen.

Identificatie
Titel
Groot volkomen moolenboek
Objectnummer
011422
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • boek
  Verzamelingen van houten of ivoren tabletten, of vellen papier, perkament of soortgelijk materiaal, die blanco, beschreven of bedrukt zijn, en die aan elkaar zijn geregen of gebonden. Gewoonlijk vele gevouwen en gebonden bladen met ononderbroken drukwerk of tekst; wanneer het gedrukt materiaal betreft gaat het vooral om een gebonden band of een band van redelijke formaat. (AAT-Ned)
 • molen
  Een molen is een werktuig met uiteenlopende functies. Hij kan dienen tot het vervaardigen van meel, olie, verf enzovoorts, het zagen van hout tot het oppompen van water. Een molen kan worden aangedreven door de wind, water, elektriciteit, de spierkracht van mensen (handmolen, tredmolen) of dieren (rosmolen). (Wikipedia)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-8878
Werk
Hoogte
54 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Leendert van Natrus
 2. Jacob Polley
 3. Cornelis van Vuuren
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 1 januari 1983
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden