Datering
Maker Studio Maarten Kolk & Guus Kusters

Box voor Jaarverslag Zuiderzeemuseum 2010-2015

Bewaarbox voor de Jaarverslagen van het Zuiderzeemuseum 2010-2015 naar een ontwerp van Studio Maarten Kolk & Guus Kusters. Opbergdoos, archiefdoos van wit karton aan de buitenkant historische referenties uit de collectie van het Zuiderzeemuseum. Op het karton zijn materiaalstaaltjes opgeplakt bij lijntekeningen. Rechts: een stukje stof van een Volendammer rok (rood, wit blauw) met een tekening van twee Volendammer vrouwen en 1 man en daarnaast de serveerwagen "Visvangst"van Kiki van Eijk (ZZM 023954). In het midden: houtfineer bij een tekening van de "Mortar Box" of Vijzelkast uit de serie "Pour Man's Gold" van Joost van Bleiswijk (ZZM 023946). Links: een kleurstaaltje - zwart - bij de Zuiderzeestoel van Richard Hutten (ZZM 024025). Op de achterzijde rechts: getekend Urker huis (UK-1) met groene verfstaal, middenboven: linnen van de zeilen van een botter en onder een gele kleurstaal van de Zuiderzeekruk van Maarten & Guus (ZZM…..). Geheel links nog een tekening van de flap-aan-de-wand tafel van Scholten&Baijings (ZZM023898).

Opbergdoos, archiefdoos van wit karton aan de buitenkant historische referenties uit de collectie van het Zuiderzeemuseum

Identificatie
Titel
Box voor Jaarverslag Zuiderzeemuseum 2010-2015
Objectnummer
026277
Objectcategorie
Gereedschappen
Objecttype
  • verpakkingsmateriaal
    Houder waarmee voorwerpen worden beschermd zodat ze veilig kunnen worden vervoerd of opgeborgen.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-88768
Over
Onderwerpen
  • Reflectiecollectie
Werk
Breedte
33.5 cm
Hoogte
24 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. Studio Maarten Kolk & Guus Kusters (ontwerper)
  2. Maarten Kolk (ontwerper)
  3. Guus Kusters (ontwerper)
Datering
Materiaal
  • papier
    Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. (Project Fotografie)
  • karton
    Type dun, stijf bordpapier, gemaakt van chemische pulp of lompen van goede kwaliteit. Gewoonlijk gebruikt voor kaarten, borden, afdrukmateriaal en dozen van hoge kwaliteit. Gebruik voor goedkoop bruin golfkarton waarnaar soms wordt verwezen als 'karton' de term 'golfkarton'. ()
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht 16 mei 2013
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Zuiderzeegebied
  • Eindhoven
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen