Datering

Ansjovisvisserij.

Vissers staande in stalen kotters plukken de ansjovis uit de netten. De EH 95 op de achtergrond. Waarschijnlijk Enkhuizen.

Identificatie
Titel
Ansjovisvisserij.
Objectnummer
F065066
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-87394
Over
Onderwerpen
 • kotter (zeilvaartuig)
  Schip met één mast en achter de mast een zeil met rechte gaffel en giek en voor de mast een stagfok en kluivers.Relatief kleine zeilschepen met een dek, lijkend op een sloep, met één mast en een boegspriet waarop, meestal twee, grootzeilen staan, maar waarvan de mast verder naar achteren staat. (AAT)
 • visserman
  Vissers zijn ambachtslieden die als beroep hebben het vangen en verhandelen van vis. Er is onderscheid te maken tussen vissers die op de binnenwateren vissen op zoetwatervis en vissers die actief zijn op zee met het vangen van zeevis en allerlei andere grote en kleine zeedieren. Het beroep van visser is al heel oud. (Van Dale)
 • visverwerking
  Activiteiten en werkzaamheden en behoeve van het consumptiegereed maken van vis.
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen

Trefwoorden