Datering
Vervaardiger Maarten Kolk

Waddenzee Herbaria 05, polyester plaat

Waddenzee" "Waddenzee" is een limited edition serie porseleinen borden en bekers geïnspireerd door de zee dat ligt in het noorden van Nederland, Duitsland en het westen van Denemarken. De zee vormt een ondiepe watermassa met slikken en wetlands. De porseleinen serie portretteert dit unieke natuurgebied evenals het imiteert zijn gedrag. Op zoek naar het karakter van de Waddenzee, Maarten en Guus begon aan het natuurlijke gedrag van de zee te projecteren op het productieproces van porselein. De "tidal gedrag van de zee is vergelijkbaar met de productie van keramiek, is een stroom van klei en water herhalend zijn taak elke 12 uur. Wat we vonden over het dat het lijkt erop dat het gebeurt allemaal in de interne eb en vloed beweging; na elke vloed het landschap lijkt weer nieuw. We probeerden te vangen dat door het hebben van zo weinig stappen in het productieproces mogelijk. De "Mud" cups zijn gekleurd in hun giet, worden de "Eb" platen gemaakt in een geschilderde vorm passeren een aantal van zijn pigmenten bij elke productie. Omdat de meeste stukken glas en afgewerkt voordat ze geplaatst in de oven voor de eerste keer, het biscuit fase (keramiek meestal gebakken in twee fasen) overbodig. Maar wat wij zouden willen de meeste is dat wij niet degenen zijn in controle van wat het bord of kopje eruit zal zien in het einde, het is het water dat beslist ".

Serie van 2. polyester platen met daarop een voorstelling van zeewier

Identificatie
Titel
Waddenzee Herbaria 05, polyester plaat
Objectnummer
B002005
Objectcategorie
Installaties en performances
Objecttype
  • kunstvoorwerp
    Een kunstvoorwerp of kunstwerk is een object, of een concept, of een constellatie, dat kan worden gekenmerkt als kunst.Te gebruiken voor werken van de schone of decoratieve kunsten wanneer hun kwaliteit van afzonderlijk en coherent individueel object wordt benadrukt, bijvoorbeeld met betrekking tot conservering of inventarisatie. Gebruik de term 'kunstwerken' wanneer de esthetische aard van het werk wordt benadrukt. Gebruik 'kunst' met betrekking tot de studie of beoefening van de schone kunsten of de schone en decoratieve kunsten samen. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-86830
Werk
Breedte
50.0 cm
Hoogte
72.0 cm
Diepte
2.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. Maarten Kolk (vervaardiger)
  2. Guus Kusters (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • polyester
    Een polyester is een polymeer dat wordt gevormd door reactie van een diol en een dicarbonzuur. Polyetheentereftalaat, PET, wordt gebruikt voor het maken van textielvezels, zoals Teryleen, en transparante folie, zoals Melinex. Verscheidene polyester oligomeren worden toegepast in polyesterharsen, polyurethaanschuim en verf.
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen 12 september 2012
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Waddenzee
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen