Datering
Vervaardiger George Sherwood Hunter

Noordeinde te Volendam

Gezicht op het Noordeinde te Volendam gezien vanuit noordelijke richting. We kijken over de dijk - het Noordeinde - richting dorp met links de haven, pesthuisjes en Hotel Spaander en in het midden de Vincentiuskerk. Rechts de Zuidpolder met enkele boerderijen. Deze polder strekt zich uit tot Edam.

2 kinderen op de dijk te Volendam. Volendam 1892. Schilderij gesigneerd G.S.H. Het schilderij heeft zijn originele vergulde lijst! Op het doek staat rechtsonder de volgende annotatie "Volendam", het jaartal 1892 en het monogram G.S.H.

Identificatie
Titel
Noordeinde te Volendam
Objectnummer
B001973
Objectcategorie
Schilderkunst
Objecttype
 • schilderij
  Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten.Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-86755
Werk
Breedte
46.0 cm
Hoogte
30.0 cm
Diepte
5.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. George Sherwood Hunter (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • olieverf
  Een verfstof waarin drogende olie als drager voor het pigment fungeert. (AAT-Ned)
 • canvas
  Dichtgeweven stof in verschillende gewichten; wordt meestal gemaakt van vlas, hennep, jute of katoen en vooral gebruikt voor zeilen, dekkleden en stoffering en als ondergrond voor olieverfschilderijen. Het wordt ook gebruikt voor rasterachtig gaas dat van soortgelijke materialen is gemaakt en wordt gebruikt als ondergrond voor borduurwerk. (AAT-Ned)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen 16 november 2012
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Volendam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen
schilder

George Sherwood Hunter

Aberdeen (Schotland), 30 mei 1846 – Newlyn (Cornwall), 18 juni 1919
Lees meer
RKD

Trefwoorden