Datering

Gezelschap in Wieringer dracht.

Jacoba Elisabeth (Coby) en Nicoline Cornelia Jacoba Kolff, dochters van L.C. Kolff Jr. (1893-1970) toenmalige burgemeester van Wieringen. De twee dames zijn gekleed in de Wieringer dracht ter gelegenheid van het nationaal huldebetoon aan koningin Wilhelmina op 6 september 1938 op de Dam in Amsterdam ter ere van haar 40-jarig regeringsjubileum. De foto is genomen in de achtertuin van de burgemeesterswoning, voorafgaand aan het vertrek naar Amsterdam. De twee heren zijn v.l.n.r. Simon de Jong en Pieter Dekker.

Identificatie
Titel
Gezelschap in Wieringer dracht.
Objectnummer
F050066
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Onderwerpen
 • beugeltas
  Tas met beugelsluiting (meestal versierd).
 • klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 16 maart 2011
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Wieringen
 • Zutphen

Trefwoorden