Datering
Vervaardiger Simon van Beaumont

Placaet

Placaet

Pamflet. Plakaat uitgegeven op bevel van de staten van Holland en West-Friesland door Simon van Beaumont. De tekst heeft de begininitiaal D en handelt over de te voeren muntsoorten in Holland en West-Friesland. Het plakaat is uitgegeven op 27 april 1679. Op drager van Japans papier gezet.; Toestand: vochtvlekken; vergeeld.

Identificatie
Titel
Placaet
Objectnummer
002966
Objectcategorie
Grafiek
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-8283
Over
Trefwoorden
 • numismatiek
  Numismatiek is de wetenschappelijke studie van alle tastbare vormen en geschiedenis van geld (munten en bankbiljetten) en vormverwante voorwerpen als penningen en gesneden stenen, alsmede de zaken die hierbij horen, zoals muntstempels, muntgewichten, druktechnieken en muntwetgeving.
 • pamflet
  Wordt gebruikt voor volledige, niet-periodieke gedrukte geschriften met meestal minder dan 80 pagina's en vaak met een papieren kaft. Soms zijn het korte verhandelingen over actuele thema's of onderwerpen. Voor kleinere gedrukte geschriften bestaand uit één gevouwen en niet ingenaaide of gebonden blad wordt 'vouwbladen' gebruikt. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
28.3 cm
Hoogte
25.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Simon van Beaumont (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 27 februari 1951
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden