Datering

Affiche Nijverheden, De evolutie van ambachten

Affiche Nijverheden, De evolutie van ambachten, 27-05-2011 - 12-02-2012. Afgebeeld staat kunstenares Merel Karhof met haar windbreimachine. Aan de andere zijde staat Richard Hutten, Bezeten van stoelen Chairisma, 02-04-2011 - 09-10-2011. Afbeelding van Richard Hutten met 2 kerkstoelen uit de collectie van het Zuiderzeemuseum.

Identificatie
Titel
Affiche Nijverheden, De evolutie van ambachten
Objectnummer
024216
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
  • affiche
    Aankondigingen die zijn bedoeld om te worden opgeplakt als advertentie, reclame of als kennisgeving van een activiteit, doeleinde, product of dienst. Wordt ook gebruikt voor in grote hoeveelheden geproduceerde decoratieve afdrukken die zijn bedoeld om te worden opgehangen. Voor kleine gedrukte aankondigingen die zijn bedoeld om handmatig te worden uitgedeeld wordt 'strooibiljetten' gebruikt. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-81237
Werk
Breedte
30 cm
Hoogte
42 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • papier
    Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
  • offsetdruk
    Te gebruiken voor afbeeldingen of vlekken die ontstaan als gevolg van een onopzettelijke afdruk van inkt of een andere vloeistof. Voor afbeeldingen die met opzet van de ene prent of tekening op een ander vel papier worden afgedrukt wordt 'tegenafdrukken' gebruikt. (AAT-Ned)
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht 29 april 2011
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden