Datering

Twee oude Volendamse vrouwen.

Twee oude Volendamse vrouwen zitten met gevouwen handen bij elkaar in een huiskamer. De vrouw rechts draagt een byzondere hul.

Identificatie
Titel
Twee oude Volendamse vrouwen.
Objectnummer
F058598
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-80790
Over
Onderwerpen
 • interieur
  Binnenhuis, het inwendige van een gebouw, vooral van een kamer, liefst gezien als gezamenlijk voortbrengsel van bouw- en nijverheidskunst. In noordelijke landen, waar de beslotenheid van het vertrek een eerste eis was, heeft het begrip zich voor de betekenis van het woninginterieur het sterkst ontwikkeld. (Haslinghuis)
 • vissersvrouw
  Viswijven zijn vissersvrouwen. Vaak zijn zij actief bij het verwerken van de visvangst. Dat kan bijvoorbeeld zijn met het schoonmaken van vis of het pellen van garnalen.Het woord viswijf wordt in negatieve zin gebruikt voor een schreeuwende, kijvende of scheldende vrouw. (Van Dale)
 • hoofdbedekking
  Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
 • klederdracht
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Amsterdam