Datering
Maker Evert Maaskamp

Hoe nu! zult gij zo gekleed, naar Molqueren sleeden?

Twee vrouwen in Hindelooper streekdracht

Gedetailleerde beschrijving

Twee vrouwen in Friese klederdracht binnen een kader. Een van de vrouwen zit op een prikslede met de prikstokken in de handen. De andere vrouw staat ernaast met een schaats in de hand; met haar rechter hand wijst ze richting Molkwerum. Boven het kader No 10; onder het kader de titel in drie talen verdeelt over drie kolommen, in het midden het Nederlands. Middenonder het kader J. Kuyper, direx.; rechtsonder L. Portman, sculp.; linksonder C.F. Bounach, ad viv. del. Geheel onderaan tegen de moet het impressum: Amsterdam, 1804, by E. Maaskamp, in de Kalverstraat No 18 ¦ London publish'd by Celnaghi Cockspur Street, No 43.

Identificatie
Titel
Hoe nu! zult gij zo gekleed, naar Molqueren sleeden?
Objectnummer
022631
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • gravure
  Afdruk (diepdruk) van een metalen plaat waarin met een burijn een voorstelling is gestoken. Onder druk verschijnt de ingepoetste inkt in de verdiepte lijnen als een voorstelling op het papier. Een gravure kan zijn ingekleurd nadat deze is gedrukt.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-8042
Over
Onderwerpen
 • klederdracht
Werk
Breedte
22.8 cm
Hoogte
28.3 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Evert Maaskamp (uitgever)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • staalgravure
  Gravures waarbij de afbeelding is gesneden in een stalen plaat. (AAT-Ned)
Aankoop & Licentie
Verworven
vondst 27 juni 2000
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Leiden
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae

Trefwoorden