Datering

Woningen Aan Zee Vollenhove.

De foto geeft een kijkje op Aan Zee ter hoogte van de Vismarkt circa 1910. Het witte huisje is ons huis VN-1. Links aan de rand van het landweggetje een vrouw met een wasmand. De vrouw rechts is waarschijnlijk Wilhelmina v.d. Wijk, echtgenote van Frederik Croes. Een varkenskot links van de woning. Een vogelkooi hangt aan de gevel.

Identificatie
Titel
Woningen Aan Zee Vollenhove.
Objectnummer
F055014
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-77637
Over
Onderwerpen
  • Varkenskot
    Stallen voor het onderbrengen van varkens. (AAT-Ned)Varkenshokken zijn de hokken waarin de varkens zich bevinden. Dat kan een ruimte zijn in de boerderij, maar kan ook een apart gebouw zijn. Vooral aan het einde van de 19de eeuw ontstonden veel aparte gebouwtjes voor de varkens. Vanaf die tijd ging men meer varkens houden, waardoor zij een eigen gebouw kregen. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Vogelkooi
    Vogelkooien zijn kleine onderkomens voor vogels, vaak verplaatsbaar. Zangvogels worden veel in vogelkooien gehouden. Bekend zijn onder andere lijsterkooien, papegaaienkooien, kanariekooien.
  • Vissershuis
    Vissershuizen zijn de huizen van vissers en hun gezinnen. Vaak zijn er ook bedrijfsruimten aanwezig om vis te verwerken, gereedschap op te slaan en gereedschap, zoals netten, te repareren. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Wasdag
    Vaste dag in de week waarop men de was pleegt te doen.
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 2011
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Kampen
  • Kampen

Trefwoorden