Datering
Maker Kiki van Eijk

Winkel, Zuiderzee settings

Een meubel dat symbool staat voor 'het winkeltje' en de apotheek. De keramische potten staan symbool voor zowel snoep als apothekerspotten. De afbeelding op de potten stelt een stilleven voor van een verkoopster voor een wand met apothekerspotten.

Blank houten tafel met aan beide zijden inklapbare planken bovenop het meubel een opstand. Aan de voorkant 4 wit keramieke laadjes met knopjes van goudluster.

Identificatie
Titel
Winkel, Zuiderzee settings
Objectnummer
023953
Objectcategorie
Meubilair
Objecttype
 • tafel (meubilair)
  Meubelstukken met een vlakke, plaatachtige bovenkant die op één of meer poten of dragers steunt. (Van Dale)
 • winkel (pand)
  Winkels zijn gebouwen waar goederen aan consumenten verkocht worden. (Van Dale)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-77200
Over
Onderwerpen
 • design
  Een onderzoeksopzet beschrijft vooraf de uit te voeren stappen in een wetenschappelijk onderzoek. In het wetenschappelijk onderzoek en -onderwijs is het gebruikelijk over research design te spreken. Ook design of experiment (DOE) wordt gebruikt.Een ontwerp is een beschrijving van iets nieuws of een beschrijving van iets bestaands. Een ontwerp is dus een beschrijving (projectie of model) van de (toekomstige) werkelijkheid.Industriële vormgeving, ook wel industrieel (product) ontwerp, productdesign of (industrial) design genoemd, is het ontwerpen van producten die industrieel in massa- of serieproductie worden vervaardigd. Enkele voorbeelden van dergelijke producten zijn de stofzuiger, het koffiezetapparaat, maar ook de rollator, laptoptassen en bureaustoelen.Onder opmaak (vaak ook met het van het Engels afgeleide lay-out aangeduid) wordt verstaan hoe de opbouw van een (grafisch) ontwerp er visueel uit ziet. Het gaat dan om het lettertype, de positie op de pagina, de indeling in kolommen, waar de afbeeldingen staan, enzovoorts.
 • reflectiecollectie
Werk
Breedte
136.6 cm
Hoogte
103 cm
Diepte
65 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Kiki van Eijk (ontwerper)
 2. Koninklijke Tichelaar Makkum (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • tulpenboomhout
  Zacht hout met een fijne nerf van de soort Liriodendron tulipifera uit Noord-Amerika. Het spinthout is meestal roomachtig gebroken wit; het kernhout is bleekgroen, vaak met rode, paarse of zwarte strepen. Het is goedkoop, eenvoudig te bewerken, kan scherp worden gemaakt en is stabiel. Het wordt gebruikt om pijpen en kleppen van orgels af te dichten, voor dakspanen, doodskisten, gemodelleerd hout en houtwaren. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • kleiproduct
Techniek
 • getimmerd
  De kunst van het bouwen in hout, vooral van gebouwen en andere constructies, zoals het installeren van vloeren, vensters en ander lijstwerk. Voor het maken van schrijnwerk en ingewikkeld houtwerk wordt 'kastenmaken' gebruikt. Als algemenere aanduiding voor werken in hout wordt 'houtwerk' gebruikt. (Van Dale)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 25 januari 2010
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Eindhoven

Trefwoorden