Datering
Maker Emile Fréchon

Interieur met twee Volendammer vrouwen

Twee vrouwen in Volendammer dracht zitten bij een raam met vensterbank.

verso in potlood: personen en locatie onbekend

Identificatie
Titel
Interieur met twee Volendammer vrouwen
Objectnummer
023890
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Onderwerpen
 • interieur
  Binnenhuis, het inwendige van een gebouw, vooral van een kamer, liefst gezien als gezamenlijk voortbrengsel van bouw- en nijverheidskunst. In noordelijke landen, waar de beslotenheid van het vertrek een eerste eis was, heeft het begrip zich voor de betekenis van het woninginterieur het sterkst ontwikkeld. (Haslinghuis)
 • klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Werk
Breedte
30 cm
Hoogte
24.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Emile Fréchon (fotograaf)
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 24 december 1986
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Volendam
fotograaf

Emile Fréchon

Seine-Maritime (dept.), 22 februari 1848 – Algiers, 22 juni 1921
Lees meer
RKD

Trefwoorden