Datering

Portret van een zittende bordurende vrouw

Schets van een kniestuk van een bordurende jonge vrouw .

Versozijde: Schets. Kniestuk van een zittende jonge vrouw, bezig met naai- of borduurwerk. Het hoofd van de vrouw is naar links gewend. Links van de vrouw een tafel en een raam met een bloempot en een vogel in een kooitje. Opschriften/merken versozijde: geen. Techniek: potlood, penseel in grijs, wit gehoogd, kader in potlood. Rectozijde inventarisnummer 2629 /a.

Identificatie
Titel
Portret van een zittende bordurende vrouw
Objectnummer
002629 /b
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-7578
Over
Trefwoorden
 • portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
15.3 cm
Hoogte
19.3 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • verf
  Iedere dispersie van een pigment in een oplosmiddel van water, olie of een andere organische stof. (AAT-Ned)
 • grafiet
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 24 oktober 1950
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae

Trefwoorden