Datering
Vervaardiger A. Stoutjesdijk

Situatiekaart van het Westerdijksdistrict in het ambacht van Westfriesland genaamd Drechterland

Overzichtskaart van het Westerdijksdistrict van Drechterland met daarin in kleur onder andere aangegeven de grenzen van de polders en de oppervlakte daarvan, de wegen en de zeedijken.

Uitgebreide beschrijving

Titel middenboven. - Schaalvermelding rechtsonder. - Impressum / verantwoordelijkheidsvermelding rechtsonder. - Signatuur van de lithograaf linksonder buiten het kader. - Noorden boven. - Noordpijl rechtsboven. - Verklaring van de gebruikte kleuren en tekens rechtsonder. - De kerken van de dorpen zijn in opstand getekend. - De grootte van de polders staat in het kaartbeeld aangegeven, alsmede de hoogte t.o.v. A.P. SITUATIEKAART VAN HET WESTERDIJKSDISTRICT IN HET AMBACHT VAN WESTFRIESLAND GENAAMD DRECHTERLAND / Aldus opgemaakt naar de bestaande Drechterlandsche kaart op eene Schaal van ± 1 à 26.000. Hoorn - 1885. De Opzichter van Drechterland, beëedd. Landmr. A. Stoutjesdijk [handtekening]. - Schaal 1:26.000. - Hoorn : A. Stoutjesdijk, 1885 (Lith: Gebr: Reimeringer. Amsterdam). - 1 kaart : lithografie in kleur ; 48,5 x 76 cm.

Identificatie
Titel
Situatiekaart van het Westerdijksdistrict in het ambacht van Westfriesland genaamd Drechterland
Objectnummer
013184
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • waterschapskaart
  Landkaart/topografische kaart van een polder of dijkgebied, meestal gemaakt in opdracht van een waterschap, hoogheemraadschap of dijkgraaf.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-7491
Over
Trefwoorden
 • cartografie
  De wetenschap of de kunst van het kaarten maken. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
76.0 cm
Hoogte
48.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. A. Stoutjesdijk (vervaardiger)
 2. Gebr. Reimeringer
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • lithografie (techniek)
  Steendruk. Prent die is gedrukt door middel van een afgeplatte steen en de daarop aangebrachte tekening of schildering. De steen is zodanig voorbewerkt dat de drukinkt alleen hecht op het vette materiaal waarmee de voorstelling op de steen is aangebracht. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop
Copyright
BY-SA
Locaties
 • West-Friesland
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden