Datering
Vervaardiger Weduwe Joachim Ottens

Nieuwe en nette aftekening van de door Gravinge die er staat te Geschieden beginnende van de stad Utrecht tot aan Spakenborg inde Zuyder zee met des Zelfs Afbakinge &c.

Uitgebreide beschrijving

Plan voor de aanleg van een kanaal van Utrecht tot aan Spakenburg aan de Zuiderzee.Schaal [ca. 1:41.000]. Gedrukt tot Amsterdam : by de Wedu. Ioachim Ottens op de Nieuwendyk inde Warelt kaart, [1719-1729]. 1 kaart in twee delen onder elkaar afgedrukt : kopergravure, ingekleurd ; 37,5 x 34 cm Titel in kader middenboven. Schaalstok van 1000 Stightse Roeden [= 9 cm] in kader rechtsonder. Impressum in het titelkader. Noordwesten boven. Kompasroos rechtsonder. De twee kaartdelen hebben elk de afmeting 17,3 x 34 cm. Tussen de beide kaartdelen een profiel van het te doorgraven tracé. Verso het kaartnummer 15 in inkt.

Identificatie
Titel
Nieuwe en nette aftekening van de door Gravinge die er staat te Geschieden beginnende van de stad Utrecht tot aan Spakenborg inde Zuyder zee met des Zelfs Afbakinge &c.
Objectnummer
B000777
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • landkaart
  Kaart die de in het terrein zichtbare objecten en verschijnselen zoals reliëf, waterlopen, vegetatie, nederzettingen en verkeerswegen weergeeft. (Wikipedia)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-7475
Over
Trefwoorden
 • cartografie
  De wetenschap of de kunst van het kaarten maken. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
34.0 cm
Hoogte
37.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Weduwe Joachim Ottens (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • kopergravure (prent)
  Gravures waarbij de afbeelding is gesneden in een koperen plaat. (AAT-Ned)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen 11 juli 1952
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Spakenburg
 • Utrecht
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
prentkunstenaar, tekenaar, uitgever

Joachim Ottens

Amsterdam, 1662 – 1720
Lees meer
RKD

Trefwoorden