Datering
Vervaardiger W.P. Semeyns

Notificatie, bekendmaking

Burgemeesters en vroedschappen van Enkhuizen maken bekend van 19 tot en met 22 januari 1789 een 'Generale Collecte' te houden in de 'Kleine Kerk', ten behoeve van de vele armlastige stadsbewoners.

Uitgebreide beschrijving

Burgemeesters en vroedschappen van Enkhuizen maken bekend van 19 tot en met 22 januari 1789 een 'Generale Collecte' te houden in de 'Kleine Kerk', ten behoeve van de vele armlastige stadsbewoners. Boven de tekst een staande vrouw die het wapen van Enkhuizen ophoudt, omlijst door een lauwerkrans waarbij bovenaan twee handen in elkaar grijpen.; Gedateerd: 16 januari 1789.; Opschriften/merken: r.o. in bruine inkt gedateerd en ondertekend.; Imp.: r.o.: Te ENKHUIZEN, gedrukt by W.P. SEMEYNS, Boekverkooper in de Oude Westerstraat, Anno 1789.

Identificatie
Titel
Notificatie, bekendmaking
Objectnummer
B001303
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • gravure
  Afdruk (diepdruk) van een metalen plaat waarin met een burijn een voorstelling is gestoken. Onder druk verschijnt de ingepoetste inkt in de verdiepte lijnen als een voorstelling op het papier. Een gravure kan zijn ingekleurd nadat deze is gedrukt.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-7180
Over
Trefwoorden
 • gemeentebestuur
  College dat krachtens opgedragen bevoegdheid de aangelegenheden van een gemeente regelt en leidt: plaatselijk bestuur bestaande uit gemeenteraad, burgemeester en wethouders.
 • gemeentewapen
  Een stadswapen is een wapen dat geen officiële status (meer) heeft, maar wel door dorpsraden, stadsdeelraden en dergelijke en, na toestemming van de gemeente waaronder de betreffende plaats valt, door bijvoorbeeld plaatselijke verenigingen gebruikt mag worden. (Wikipedia)
 • regelgeving
  Regelgeving bevat directieve kaders, voor het correct implementeren of toepassen van wetgeving. In regelgeving stelt een regelgever uitvoeringskaders aan anderen. Regelgeving is bedoeld om: de strekking van wetgeving nader toe te spitsen op een specifieke bedrijfstak of samenlevingsaspect de wijze waarop wetgeving geïmplementeerd wordt -tijdelijk- bij te sturen.
Werk
Breedte
32.5 cm
Hoogte
40.6 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. W.P. Semeyns (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
Techniek
 • houtsnede (drukprocédé)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden