Datering

Broodkar

Een broodkar met paard van Jan van Zee ( 31-05-1879 / 26-07-1950). Een jongetje zit op de rand van de wagen. Achter hem zijn nog broodmanden te zien. Deze karren werden veel gebruikt door winkeliers en/of broodventers.

Identificatie
Titel
Broodkar
Objectnummer
F055997
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-65404
Over
Onderwerpen
  • Paard-en-wagen
    De term paard en wagen stamt uit de tijd waarin naast een stijgend aantal gemotoriseerde voertuigen ook nog veel met trekdieren aangespannen wagens en karren gebruikt werden in het verkeer. (Wikipedia)
  • Paard
    Het paard (Equus ferus caballus) is een gedomesticeerd hoefdier uit de orde der onevenhoevigen, een van de ongeveer tien huidige soorten uit de familie der paardachtigen (Equidae). Het gedomesticeerde paard wordt voornamelijk gehouden als rij- en trekdier. (Wikipedia)
  • Verkoopactiviteit
    De verrichting van een transactie waarbij men iets voor geld aan een ander overdoet; het uitwisselen van eigendommen of diensten voor geld.
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
vondst
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Dronryp

Trefwoorden