Datering
Vervaardiger Laurens Pietersz. Sluyk

Naam lijst van alle de commandeurs als meeden de boekhouders soo op Groenlandt als de Straatdavids seeder jaar 1700

Naam lijst van alle de commandeurs als meeden de boekhouders soo op Groenlandt als de Straatdavids seeder jaar 1700

Naam lijst van alle de commandeurs als meeden de boekhouders soo op Groenlandt als de Straatdavids seeder jaar 1700 / door Laurens Pietersz Sluijk. - [Saandam : Sluijk], 1755. - 414 p. : tab. ; in-8 Handgeschreven lijst van Zaanlandse commandeurs en schepen ter Groenlandse walvisvaart 1700-1755.

Identificatie
Titel
Naam lijst van alle de commandeurs als meeden de boekhouders soo op Groenlandt als de Straatdavids seeder jaar 1700
Objectnummer
025448
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • boek
  Verzamelingen van houten of ivoren tabletten, of vellen papier, perkament of soortgelijk materiaal, die blanco, beschreven of bedrukt zijn, en die aan elkaar zijn geregen of gebonden. Gewoonlijk vele gevouwen en gebonden bladen met ononderbroken drukwerk of tekst; wanneer het gedrukt materiaal betreft gaat het vooral om een gebonden band of een band van redelijke formaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-6534
Over
Trefwoorden
 • manuscript
  1. Met de hand geschreven boekwerk zoals deze werden vervaardigd tot aan de boekdrukkunst halverwege de vijftiende eeuw. Ook na de uitvinding van de boekdrukkunst werden nog boeken met de hand geschreven. 2. Met de hand ingeschreven schriften of zelf vervaardigde boekwerken. Voor met de hand ingeschreven voorgedrukte boekwerken waaringegevens worden aangetekend, zie register. Als NT onder ’boek’ staan de werken die als handschrift en/of gedrukt werk kunnen worden aangetroffen in kerken en kloosters. (Religieus Erfgoedthesaurus)
 • commandeur walvisvaart
  Gezagvoerder, bevelhebber van een schip ter walvisvaart. (Bijdrage tot de geschiedenis der Nederlandsche walvisvaart (meer speciaal de Zaansche) / door S. Lootsma. - 1937, pag. 47, 57 )
 • walvisvaarder (vaartuig)
  Walvisvaarders zijn van oorsprong zeilvaartuigen die werden gebruikt voor het jagen op walvissen. Tegenwoordig zijn het gemotoriseerde vaartuigen voor de verwerking van gevangen walvissen, tevens moederschip van de vangboten. (AAT-Ned)
 • Groenlandvaart
 • Straat Davisvaart
 • schepenlijst
  Lijst met scheepsnamen, veelal met toegevoegde gegevens als visserijregistratienummers, namen van eigenaren of schippers, rederijen, jaar van bouw en verkoop etc.
Werk
Breedte
13 cm
Hoogte
20 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Laurens Pietersz. Sluyk (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae , Picturae , Picturae

Trefwoorden