Datering

Handvastwater in winter

Winters tafereel op het Handvastwater. Op voorgrond mesthopen en plank waarop een kruiwagen. Houten veldschuiten liggen in de gracht. Mensen op het ijs en er ligt sneeuw.

Identificatie
Titel
Handvastwater in winter
Objectnummer
F055904
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-64537
Over
Trefwoorden
  • veldschuit
    Westfriese schuit speciaal geschikt voor de akkerbouw; het werd in de 19e eeuw al veel gebruikt, meestal voor vervoer van de oogst naar veilingen; ze hadden verschillende lengtes (15 tot 17 voet) en werden begin 20e eeuw nog groter tot wel 22 voet, maar het uiterlijk bleef hetzelfde; om genoeg draagvermogen te verkrijgen waren de boorden voor en achter vrij ver doorgebogen wat hen, met de boezels erop, hun specifieke uiterlijk gaf.
  • winter
    Meestal het koudste seizoen van het jaar, tussen herfst en lente. (AAT)
Vervaardiging
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
vondst
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Enkhuizen

Trefwoorden