Datering

Het rijglijf van een Marker meisje, een der belangrijkste kleedingstukken onzer nationlae dracht.

Marker meisje op de rug gezien. Zij draagt een grote muts zoals dat tussen 1900-1910 gedragen werd. Het rijglijf van het meisje is een van de belangrijkste kledingstukken onzer nationale dracht.

Identificatie
Titel
Het rijglijf van een Marker meisje, een der belangrijkste kleedingstukken onzer nationlae dracht.
Objectnummer
F055748
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Onderwerpen
 • klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • muts
  Hoofddeksel van textiel zonder harde rand. (ABR)
 • korset
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Marken

Trefwoorden