Datering

Aanleg nieuwe haven

Damwanden en palenschermen worden aangelegd voor een nieuwe haven. Links een Wieringer aakje, de WR 19. Rechts ijzeren vletjes en in het midden baggermaterieel.

Identificatie
Titel
Aanleg nieuwe haven
Objectnummer
F055534
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-62853
Over
Trefwoorden
 • Zuiderzeewerken
 • haven
  Lig- en bergplaats voor vaartuigen. (BRT)
 • vlet
  In de ruimste zin een kleine roeiboot voor alle werk. In engere zin is een vlet een open doorgaans overnaads beplankte roeiboot met ronde spantvorm en een boven het water uitstekend voorschip dat gaandeweg smaller wordt. De boorden van de romp lopen samen op een klein spiegeltje of een klos. Het achterschip is gebouwd met een U-vormig spiegeltje. Soms wordt met een vlet gezeild maar doorgaans zijn ze bestemd om gewrikt te worden. Vletten worden ook van ijzer gebouwd. (MARDOC)
Vervaardiging
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 2002
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Den Oever

Trefwoorden