Datering
Maker Hein Burgers

Verliefd paar aan zee

Op een houten bankje zittend jong paar ten voeten uit. De jongen slaat een arm om het meisje die zijn hoed vasthoudt. Achter hen een duinlandschap met kerkje. Op de voorgrond links ligt een anker. Opschriften/merken: r.o. in bruine inkt: 'Hein J Burgers f 65'.

Identificatie
Titel
Verliefd paar aan zee
Objectnummer
008947
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • aquarel
  Een verf die wordt verkregen door pigmenten te mengen in een waterig oplosmiddel, meestal in Arabische gom; wordt doorgaans aangebracht met een kwast. (Zuiderzeemuseum)
Over
Onderwerpen
 • genrestuk
  Meestal geschilderde voorstellingen die situaties of gebeurtenissen uit het leven van alledag verbeelden. (AAT)Schilderij dat een tafereel uit het dagelijkse leven tot onderwerp heeft.(Religieus Erfgoedthesaurus)
 • landschap (voorstelling)
  Schilderij dat een landschap tot onderwerp heeft. In een landschap dat het hele beeld lijkt te beheersen, kan in de verte een minutieuze religieuze scène zijn geschilderd. Een bekend voorbeeld hiervan is De Vlucht naar Egypte. De titel van het doek heeft dan betrekking op dit onderwerp.
Werk
Breedte
39.5 cm
Hoogte
26.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Hein Burgers (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.
Techniek
 • aquarel
  Een verf die wordt verkregen door pigmenten te mengen in een waterig oplosmiddel, meestal in Arabische gom; wordt doorgaans aangebracht met een kwast. (Zuiderzeemuseum)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 5 februari 1970
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Marken
 • Amsterdam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
schilder, lithograaf

Hein Burgers

Huissen, 9 januari 1834 – Parijs, 11 oktober 1899
Lees meer
RKD

Trefwoorden