Datering
Maker onbekend

Marssum Popta Zit en Slaapkamer

Interieur van een zit- en slaapkamer. Een schouw met haardplaat en pilasters. Houten lambrisering en een schilderij met voorstelling van 48 wapens.

Identificatie
Titel
Marssum Popta Zit en Slaapkamer
Objectnummer
F054567
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-62039
Over
Onderwerpen
  • Woninginrichting
    Objecten oorspronkelijk gemaakt voor het faciliteren van menselijke activiteit en te voorzien in lichamelijke behoeften in het algemeen door het leveren comfort, gemak en veiligheid.
  • Haard
    Haarden zijn oorspronkelijk de geplaveide vloeren waar gestookt werd. Mogelijk vanaf de 15de eeuw duidde men met haard niet alleen de vuurplek aan maar ook de bijbehorende opbouw met rookvang. Mogelijk vanaf de 19de eeuw krijgt haard ook de betekenis van ijzeren kachel. In het verleden duidde men met haard soms ook het vertrek aan waarin gestookt werd. (Haslinghuis)
  • Haardplaat
    Gietijzeren plaat tegen de achtermuur van een open haard. Veelal versierd met een reliëf dat in een religieuze (maar ook in een profane) omgeving een bijbelse voorstelling kan zijn. (Religieus Erfgoedthesaurus)
  • Meubilair
    Meubilair is een verzamelnaam voor allerhande meubels die worden gebruikt in en om het huis, een kasteel of een kerk. (Wikipedia)
  • Heraldiek
    Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Marssum
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden