Datering
Maker onbekend

Voormalige wasserij Van de Vegt

Hooimijt en boerenkar naast slootje. Behorende bij wasserij v.d. Vegt. Is later afgebroken.

Identificatie
Titel
Voormalige wasserij Van de Vegt
Objectnummer
F054382
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-61855
Over
Onderwerpen
  • Schuur
    Klein huis. (Haslinghuis)
  • Hooiberg
    De hooiberg is een hoge, vaste stapel hooi, als wintervoorraad voor het vee geborgen in een stellage van een tot zes palen. Deze wordt beschut door een kap, die langs de paal of palen op en neer bewogen kan worden, afhankelijk van de aanwezige hoeveelheid hooi. (Thesaurus landschap)Hooibergen zijn kapbergen die worden gebruikt voor de opslag van hooi. Doorgaans met één of meerdere roeden waarlangs het dak in verticale richting kan worden verplaatst. De term hooiberg is ook wel een ingeburgerde naam voor kapberg, ongeacht of er hooi in is opgeslagen. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Boerenwagen
    Te gebruiken voor diverse wagens voor allerlei doeleinden, die door dieren worden getrokken en die zijn ontworpen voor gebruik op boerderijen; worden meestal gekenmerkt door vierkante kasten op een onderstel zonder vering. (AAT)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 1 juli 2000
Licentie
BY-SA
Locaties
  • IJsselmuiden
  • Arnhem

Trefwoorden