Datering
Vervaardiger onbekend

Enkhuizen. Binnenkomst s.s. van der Wyck

De motorboot voor passagiers en goederen m.s. 'W.F. van der Wyck' vaart de spoorhaven binnen. Links de stormpaal en enkele meerpalen in de haven. In de verte de dam langs het Krabbersgat.

Identificatie
Titel
Enkhuizen. Binnenkomst s.s. van der Wyck
Objectnummer
F051912
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-60878
Over
Trefwoorden
 • motorvaartuig
  Een vaartuig dat voor de voortstuwing over een verbrandingsmotor kan beschikken, het kan eventueel dus ook met spierkracht of door de wind voortbewogen worden. (debinnenvaart.nl)
 • passagiersvaartuig
 • veerboot
  Schepen die personen, voertuigen of stortgoederen over rivieren, baaien of andere kleine wateren vervoeren, meestal volgens een vast dienstregeling. (aatned.nl)Een veerboot, of veerpont, ook pont of veer genoemd, is een vaartuig dat een verbinding onderhoudt. (Thesaurus landschap)Vaartuig waarmee personen en wagens over rivier of vaart werden over gevaren; deze overzetvaartuigen hadden als regel een schouwachtige gedaante waarbij de heve het mogelijk maakte dat men zonder probleem van het schip op het land kon stappen afrijden. (Verdwenen Schepen (G.J. Schutten, 2004))Veer voor het overzetten van voertuigen en personen. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend (fotograaf)
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 5 februari 1998
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden