Datering
Maker onbekend

Woonhuizen op Ameland

Hollum. Twee mannen voor een hek. Op de achtergrond de toren van de Ned. Hervormde kerk Locatie: Oosterlaan: gezicht op de oostzijde van twee begin jaren zestig van de vorige eeuw gesloopte panden aan de zuidoost zijde van de Oosterlaan. De huizen stonden ten noorden van de middeleeuwse dorpskerk - op de plek van het huidige perceel Oosterlaan 4. Het bouwsel met zadeldak rechts in het geboomte is een duiventil.

Identificatie
Titel
Woonhuizen op Ameland
Objectnummer
F048365
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-58680
Over
Onderwerpen
  • Woonhuis
    Woonhuizen zijn huizen waarin gewoond wordt.
  • Gevel
    Driehoekige top van een muur of houten wand, die voor het dak is geplaatst, later in het bijz. de gehele driehoekig afgedekte voormuur van een huis of de voormuur in het algemeen, ook als de muur horizontaal is afgedekt. Tenslotte wordt van voor-, achter-, zij- en brandgevels gesproken. Zonder nadere aanduiding betekent gevel echter voorgevel. De esthetische werking van de gevel berust grotendeels op de verhouding en verdeling van gesloten en open partijen (dammen, vensters) en op de geleding: horizontaal door lijsten, friezen enz., verticaal door zuilen, pilasters, risalieten.
  • Woonerf
    Erf is de grond die bij een boerderij of woning hoort. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Hollum
  • Leiden

Trefwoorden