Datering
Maker onbekend

Boerderij met boet

Wieringer boerderij met een uitgebouwde stookplaats ofwel fort en een houten boet.

Identificatie
Titel
Boerderij met boet
Objectnummer
F048046
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-58418
Over
Onderwerpen
  • Boerderij
    Boerderijen zijn erven met gebouwen er op die in oorsprong bedoeld zijn om agrarische activiteiten te laten plaatsvinden. Als deze agrarische activiteiten niet meer plaatsvinden, wordt het erf met de gebouwen toch nog een boerderij genoemd. Soms wordt met boerderij alleen het hoofdgebouw bedoeld. De term boerderij wordt ook gebruikt om het agrarische bedrijf mee te duiden. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Schuur
    Klein huis. (Haslinghuis)
  • Boerenerf
    Boerenerven zijn verharde of onverharde erven direct om een boerderij gelegen en bieden ruimte voor activiteiten en opslag die bij de boerderij horen zoals een dorsvloer, stallen, hokken en schuren maar ook tuinen, boomgaarden en geriefhout. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Stookplaats
    Stookplaatsen zijn speciaal ingerichte plekken in gebouwen waar open vuren voor verwarming en koken zijn aangelegd. De open vuurplaatsen kunnen op of iets boven de vloer liggen, doorgaans tegen een muur maar ook in de vrije ruimte. (Haslinghuis)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Stroe
  • Leiden