Datering
Vervaardiger onbekend

Schouw met vissers en vangst

Schouw met vismanden, gevangen ansjovis en vissers aan boord na terugkeer van de ansjovisvisserij, ca. 1930.

Identificatie
Titel
Schouw met vissers en vangst
Objectnummer
F047933
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-58314
Over
Trefwoorden
 • ansjovisvisserij
  Vissen op ansjovis geschiedt zowel met sleepnetten en staande netten als met fuiken in weren.
 • schouw (vaartuig)
  Te gebruiken voor diverse soorten platbodems met een vierkante romp, vaak met schuin aflopende uiteinden, met of zonder aandrijving. (AAT-Ned)Naam van scheepstype; van boven gezien rechthoekig plat vaarruig met voor en achter een heve.
 • visserman
  Vissers zijn ambachtslieden die als beroep hebben het vangen en verhandelen van vis. Er is onderscheid te maken tussen vissers die op de binnenwateren vissen op zoetwatervis en vissers die actief zijn op zee met het vangen van zeevis en allerlei andere grote en kleine zeedieren. Het beroep van visser is al heel oud. (Van Dale)
 • vismand
  Vismanden zijn gevlochten manden waarin vis bewaard of getransporteerd wordt. Doorgaans zijn het platte manden. (www.debinnenvaart.nl)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Verwerving en licentie
Copyright
BY-SA

Trefwoorden