Datering
Maker onbekend

De kotter 'Poolster' op zee

Vissers op de kotter de 'Poolster', de LE 74. Kotter is eigendom van de Gebroeders Visser. Op voorgrond een bun waarin een emmer.

Identificatie
Titel
De kotter 'Poolster' op zee
Objectnummer
F047283
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-57764
Over
Onderwerpen
 • kotter (zeilvaartuig)
  Schip met één mast en achter de mast een zeil met rechte gaffel en giek en voor de mast een stagfok en kluivers.Relatief kleine zeilschepen met een dek, lijkend op een sloep, met één mast en een boegspriet waarop, meestal twee, grootzeilen staan, maar waarvan de mast verder naar achteren staat. (AAT)
 • visbun
  Visbunnen zijn in schepen tegen de romp aansluitende ruimten, die door middel van kleine openingen, in verbinding met het water buiten het schip staan. Deze gaten worden bungaten genoemd. De visbun wordt gebruikt om de gevangen vis levend te kunnen bewaren. Een bun kan meerdere achter elkaar geplaatste compartimenten bezitten. Deze ruimten noemt men plaatselijk het voor-, achter- of middenruim.
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Lemmer

Trefwoorden