Datering
Maker onbekend

Visserskleding en dwarskuilen drogend aan boord van een botter

Visserskleding en visnetten hangen te drogen aan de masten en stokken aan boord van een botter op het IJsselmeer. Oliegoed bestaande uit een oliejas, broek en schort.

Identificatie
Titel
Visserskleding en dwarskuilen drogend aan boord van een botter
Objectnummer
F047140
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-57623
Over
Onderwerpen
  • Visserskleding
    Kleding dat veel door vissers wordt gedragen, o.m. in de uitoefening van hun beroep.
  • Dwarskuil
    Kleine kuil die aan loef schuin achter het schip aangesleept wordt. Hij wordt opengehouden door de kuiltouwen waarvan het voorste vanaf de voorsteven via een uitgestoken boom de kuilstok naar de ene oorstok loopt en het achterste kuiltouw rechtstreeeks vanaf de achtersteven naar de andere. De benaming is ontleend aan het dwars-vooruit drijven van het vaartuig gedurende het vissen. (MARDOC)Trechtervormig net dat werd opengehouden door touwen die bevestigd waren aan voor- en achterschip van een botter, waarbij dit schip wegzeilde in dwarsscheepse richting.
  • Scheepsmast
    Lange opstaande paal op schepen, bestemd om de zeilen en het want te dragen.
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Wageningen

Trefwoorden