Datering
Vervaardiger Jan Wolthers

Man met zeis

Man maait met een zeis langs de kant van een weg.

Identificatie
Titel
Man met zeis
Objectnummer
F045006-01
Handle
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-56073
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Trefwoorden
 • hooiberg
  De hooiberg is een hoge, vaste stapel hooi, als wintervoorraad voor het vee geborgen in een stellage van een tot zes palen. Deze wordt beschut door een kap, die langs de paal of palen op en neer bewogen kan worden, afhankelijk van de aanwezige hoeveelheid hooi. (Thesaurus landschap)Hooibergen zijn kapbergen die worden gebruikt voor de opslag van hooi. Doorgaans met één of meerdere roeden waarlangs het dak in verticale richting kan worden verplaatst. De term hooiberg is ook wel een ingeburgerde naam voor kapberg, ongeacht of er hooi in is opgeslagen. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
 • wierschuur
  Wierschuren zijn schuren waarin zeegras wordt opgeslagen, verwerkt en gedroogd. Vanaf de 12e eeuw werd op het eiland Wieringen zeegras, ofwel wier, verwerkt tot vulmiddel voor kussens, stoelzittingen en matrassen. Daarnaast werd wier gebruikt als isolatiemateriaal en zelfs als versterking in dijken. Het wier moest gedroogd en samengeperst worden en dat gebeurde in zogenaamde wierschuren. (www.monumenten.nl/verhalen/wierschuur-nieuwland-de-allerlaatste-kans)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Jan Wolthers
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Wieringen

Trefwoorden