Datering
Vervaardiger onbekend

Zeilende Blazer TX 66

Blazer TX 66 onder groot zeil, voor de haveningang. Een stokkor aan boord.

Identificatie
Titel
Zeilende Blazer TX 66
Objectnummer
F044908
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-55986
Over
Trefwoorden
 • blazer (vaartuig)
  Nederlands vissersvaartuig dat in de tweede helft van de 19e eeuw is ontwikkeld rond het noorden van de Zuiderzee en de Waddeneilanden. Op het einde van de 19e eeuw werden ze ook gebruikt voor de visserij op de Maasvlakte en de Noordzee, op de Zeeuwse stromen en voor de Vlaamse kust. De blazer was een zwaargebouwd kielschip met een plat vlak en hoekige kimmen, een volle, zware romp, waarvan het achterschip gepiekt was. De voorsteven was gebogen en vallend, de achtersteven recht en vallend. In het ruim achter de mast was gewoonlijk een bun gebouwd. (aatned.nl)
 • zeilen (activiteit)
 • garnalenkor
  Gaand want. Vistuig: kornet dat geopend wordt door een korstok en aan de zijkanten door rechtopstaande korijzers of bokkepoten.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 1 november 1983
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Oudeschild