Datering
Vervaardiger Melis Hagen

Kaart van het Monnickendammergat bij Monnickendam

Handgetekende kaart van het Monnickendammergat bij Monnickendam. De titel luidt: Vyf de kaarte van mr. Symen Boonacker getrocken en in de kaart geleyt het Monnickendammergat [en] haven [en] het Hemmelant volgens myn eiys met | daer bygedaen, Mitsgaders daerinne geteycent het voorslag van E.mogende burge[meesteren] om deselve te beoouwen by my M. Hagen.

Uitgebreide beschrijving

[Monnickendammergat] Vyf de kaarte van mr. Symen Boonacker getrocken en in de kaart geleyt het Monnickendammergat [en] haven [en] het Hemmelant volgens myn eiys met | daer bygedaen, Mitsgaders daerinne geteycent het voorslag van E.mogende burge[meesteren] om deselve te beoouwen by my M. Hagen. Titel rechtsonder. Schaalstok van Een maet van 200 Rÿnlantse Roeden [= 10,4 cm.]. - Kaart van het Monnickendammergat bij Monnickendam. Vyf de keerte van mr. Symen Boonacker getrocken [en] in de keert geleyt het Schaal [ca. 1:7.000]. - [s.l. : s.n., ca.1660]. - 1 kaart : handgetekend, ingekleurd ; 46,5 x 32,5 cm. - Titel rechtsonder. - Schaalstok van Een maet van 200 Rÿnlantse Roeden [= 10,4 cm.] boven de titel. - Kaart van het Monnickendammergat bij Monnickendam. -

Identificatie
Titel
Kaart van het Monnickendammergat bij Monnickendam
Objectnummer
002397
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • landkaart
  Kaart die de in het terrein zichtbare objecten en verschijnselen zoals reliëf, waterlopen, vegetatie, nederzettingen en verkeerswegen weergeeft. (Wikipedia)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-5523
Over
Trefwoorden
 • cartografie
  De wetenschap of de kunst van het kaarten maken. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
32.5 cm
Hoogte
46.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Melis Hagen (landmeter)
 2. Simon Willemsz. Boonacker (landmeter)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 9 augustus 1950
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Monnickendam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden