Datering
Vervaardiger C. Geoffroy

Costume de marriage de l'ile de Marken (Zuiderzée.)

Bruidskostuum van het eiland Marken

Uitgebreide beschrijving

Klederdrachtprent. No. 5 uit de serie 'Belgique. Hollande' en no. 370 uit de serie 'Musée de Costumes'.; Staande vrouw, hele figuur, schuin van voren op de rechter zijde gezien. De vrouw heeft met de rechterhand haar schort vast en leunt met haar linker elleboog op een duin of wal. Op de achtergrond water, de vrouw staat met haar rug naar het water aan de kust met rechts een duin of wal. De vrouw is gekleed in een roh en schort, een rijglijf, hemd en mouwen en heeft een halsdoek omgeknoopt. Op het hoofd heeft de vrouw een ronde kap.; Titel: onder voorstelling.; Imp.: in de voorstelling: l.o.: Geoffroy; in de marge: m.b.: BELGIQUE.HOLLANDE. No. 5.; l.o.: MUSÉE DE COSTUMES. No. 370.; m.o.: Meine Imp. r. de la Mste. G. 19.; r.o.: Ancienne Mon. AUBERT, 20 rue Bergère. Bruine vlkejes over het hele oppervalk.

Identificatie
Titel
Costume de marriage de l'ile de Marken (Zuiderzée.)
Objectnummer
B000737
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • gravure
  Afdruk (diepdruk) van een metalen plaat waarin met een burijn een voorstelling is gestoken. Onder druk verschijnt de ingepoetste inkt in de verdiepte lijnen als een voorstelling op het papier. Een gravure kan zijn ingekleurd nadat deze is gedrukt.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-5489
Over
Trefwoorden
 • klederdracht
Werk
Breedte
18.4 cm
Hoogte
25.8 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. C. Geoffroy (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
 • verf
  Iedere dispersie van een pigment in een oplosmiddel van water, olie of een andere organische stof. (AAT-Ned)
Techniek
 • gegraveerd (drukprocédé)
  Het maken van een inkassing. (Haslinghuis)In een ingekrast oppervlak van een voorwerp zijn lijnen ingekrast of gekerfd. (Conservation Dictionary)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen 11 juli 1952
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae
graveur (prentmaker)

Charles Geoffroy

Joinville (Haute-Marne), 2 juli 1819 – Parijs,
Lees meer
RKD

Trefwoorden