Datering
Vervaardiger J. van Bonga

Amsterdamsche courant

Nr. 131 van de Amsterdamsche Courant van het jaar 1827; van dinsdag 5 juni.

Uitgebreide beschrijving

Nr. 131 van de Amsterdamsche Courant van het jaar 1827; van dinsdag 5 juni. Bovenaan op het voorblad het wapen van Amsterdam, opgehouden door twee leeuwen. Rechts onder op het voorblad het nieuws dat op 28 mei 1875 in Enkhuizen de eerste steen is gelegd van de havensluis, die de haven voor dichtslibben moet behoeden.; Imp.: m.o. op achterblad: Te Amsterdam, bij J. VAN BONGA, ter Stads-Drukkerij, op het Rokin. Genaaid op een ondervel. dubbelgevouwen en genaaid op ondervel van 47.8 x 29.2 cm.

Identificatie
Titel
Amsterdamsche courant
Objectnummer
B001291
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • krant
  Bladen die regelmatig en met frequente tussenpozen, zoals dagelijks of wekelijks, worden gedrukt en verspreid, en die nieuws, redactioneel commentaar, hoofdartikelen, advertenties en ander actueel materiaal. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-5076
Over
Trefwoorden
 • heraldiek
  Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
 • gemeentewapen
  Een stadswapen is een wapen dat geen officiële status (meer) heeft, maar wel door dorpsraden, stadsdeelraden en dergelijke en, na toestemming van de gemeente waaronder de betreffende plaats valt, door bijvoorbeeld plaatselijke verenigingen gebruikt mag worden. (Wikipedia)
Werk
Breedte
51.7 cm
Hoogte
43.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. J. van Bonga (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Amsterdam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
schilder, tekenaar

Jacob Symons Bonga

Dokkum (Dongeradeel), – Leeuwarden, 22 mei 1848
Lees meer
RKD

Trefwoorden